30 Ragainės progimnazijos mokinių dalyvavo „Tūkstantmečio mokyklos“ projekto 4 dienų stovykloje „Motyvatorius“

Paskutinioji stovyklos diena prasidėjo kiek kitokia rytine mankšta - mes šokome! Iškart po pusryčių dalyviai grįžo prie komandinės užduoties, kurios per visas dienas nepavyko užbaigti iki galo, o šios paskutinės dienos kartas buvo kitoks. Tikslo pasiekimas buvo labai greitas ir efektyvus. Visos stovyklos veiklos išjudino mokinius, sušildė tarpusavio ryšį, leido vieniems kitus labiau pajausti, tad šią paskutinę dieną buvo lengviau pamatyti save komandoje ir suprasti, kad kiekvieno žmogaus veiksmas turi įtakos visų komandos narių sėkmei arba nesėkmei.

Šis užduoties užbaigimas ir sėkmingi paskutinieji bandymai taip pat atskleidė, kad ne viskas pavyksta iš pirmo karto, bet viskas yra įmanoma įdėjus pakankamai pastangų, susikoncentravus bei palaikant vienas kitą.

Stovyklai besibaigiant laukė paskutinis aptarimas - refleksija. Tai bene svarbiausia viso proceso dalis. Jos metu mokiniai įsivertino, kokie jie atvyko ir kokie išvyko iš šios stovyklos. Dauguma jų paminėjo, kad išvyksta drąsesni, labiau motyvuoti ir atversni, įsikvėpę, įgavę naujų žinių, patirties ir įrankių, pailsėję nuo ekranų ir patyrę, kad galima bendrauti ir išgyventi be jų.

Visos stovyklos metu vyko įvairių skirtingų veiklų. Jų metu dalyviai galėjo pastebėti save, savo veikimo instrukcijas, įpročius, kaip jaučiasi vienokiose ir kitokiose situacijose, kokią įtaką jų veiksmai daro kitiems ir aplinkai. Stovyklos metu jie taip pat analizavo savo jausmus, atrado naujų tikslų ir svajonių. Pasitelkus improvizacinius žaidimus, buvo sukurtos sąlygos susidurti su viešo kalbėjimo baime, o taip pat galimybė išjudinti ir praskleisti savo kūrybiškumą.

Mokiniai gavo daug progų patirti, kodėl yra svarbus kitų palaikymas, kaip ugdyti drąsą ir pasitikėjimą savimi kalbant žmonių grupei ar bendraujant su mažai pažįstamu žmogumi, kaip save motyvuoti ir palaikyti, kokie jausmai aplanko, kai susiduri su savo baime, kaip jas įveikti ar su jomis susidraugauti, o taip pat, kad siekiant savo svajonių ir tikslų yra svarbus ne tik rezultatas, bet ir išgyventas procesas.